Start Leesclubs Groningen, locatie Het Dok

In by A. Hoesen


Evenementgegevens


Start nieuwe leesclubs in Groningen

In Groningen starten twee nieuwe leesclubs. In Wjkcentrum Het Dok is op woensdagmiddag 26 september een informatiebijeenkomst voor mensen die het leuk vinden om over literatuur en/of geschiedenis te praten en daardoor in contact willen komen met andere lezers.

Landelijk zijn leesclubs in opmars. Steeds meer mensen vinden het prettig om samen met anderen over boeken te praten en het aantal leesclubs neemt toe. Een veel gehoorde opmerking is dat je door een leesclub meer aan lezen toe komt en een gesprek erover veel meerwaarde heeft.

De informatiebijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia in samenwerking met de Groninger Forum Bibliotheek. Senia richt in heel Nederland leesclubs op en brengt zo mensen die graag lezen bij elkaar.
Leidraad voor de groepen zijn lijsten van moderne literatuur, c.q. boeken over geschiedenis die zijn opgesteld door deskundigen. Daaruit worden 6 à 7 boeken per jaar gelezen en besproken aan de hand van leeswijzers met vragen die het gesprek structuur geven.
Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl

Praktische informatie
Belangstellenden zijn welkom op 26 september in Wijkcentrum Het Dok, aan de Kajuit 4 in Groningen. Aanvang 14.00 uur.

Aanmelden is niet nodig.